אופטימיות זהירה בעין הסערה

אופטימיות זהירה בעין הסערה

רשמים מתערוכת הונג קונג - שניים מהמציגים הישראליים בתערוכה הבינלאומית של הונג קונג מספרים על תנועה ערה של מבקרים למרות שבפועל נרשמו עסקאות חלשות.
"מעט מעל הציפיות שהיו לנו", כך מסכם שמואל שניצר, נשיא הכבוד של הבורסה, את רשמיו מהתערוכה הבינלאומית בהונג קונג (HKTDC Hong Kong International Jewellery Show 2009) שהתקיימה בשבוע שעבר. קובי קורן, סגן נשיא הבורסה ליהלומים ומ"מ הנשיא, מתאר גם הוא תנועה ערה  מן המצופה של מבקרים בתערוכה.

התערוכה שהתקיימה בעין הסערה של המשבר הכלכלי, נחשבת לאחת התערוכות החשובות בלוח השנה של היהלומנים. השנה משכה התערוכה מספר שיא של מציגים – למעלה מ - 2,300 מוכרים מכל העולם. את ישראל יצגו בתערוכה עשרות חברות.
נראה כי מאמצי השיווק של מארגני התערוכה הצליחו ולמרות הדיווחים שנמסרו ביומה הראשון של התערוכה על מספר נמוך של מבקרים, מספר המבקרים השנה  לא היה שונה במידה ניכרת מן השנה שעברה.

ההבדל העיקרי בין התערוכה שהתקיימה בשנה זו לבין תערוכות בשנים קודמות, סיפר קובי קורן, הוא במספר העסקאות הנמוך. התחושה, אומר קורן, היא כי הייתה התעניינות רבה בתכשיטים שהצגנו. אולם, ברמת העסקאות המגמה הייתה חלשה יותר.
"מכיוון  שאנחנו מודעים למצב, לא ציפינו להרבה, אבל הופתענו", אומר שמואל שניצר. לדבריו, "הגיעו קניינים רציניים, בכמות לא פחותה מאלו שהגיעו בשנים הקודמות". "השווקים בהונג קונג וסין בריאים יחסית לשוק האמריקאי. יחד עם זאת, האוירה עדיין לא בריאה מספיק בכדי לאפשר פעילות נורמלית. אנשים חוששים לבצע עסקאות למלאי ומעדיפים לכסות ביקושים מיידים."

עיקר הביקושים, לדברי שניצר, היו לאבנים מ - 10 נקודות ועד 2-3 קראט, בעיקר עגולות אך גם לפנטזי. "כולם רוצים לקנות בזול", הוא מציין, תוך שהוא מבהיר כי המחירים ירדו בצורה חד משמעית. יחד עם זאת הוא מוסיף כי העובדה שיש ביקושים היא אינדיקציה חיובית ומסמנת את תחילתה של מגמת התאוששות.

הלקחים שמפיקים שניצר וקורן מן הביקור בתערוכה דומים; הביקור בתערוכות משמעותי משום שחשוב וכדאי להיות עם היד על הדופק, אומר קובי קורן. לפי שמואל שניצר, גם בזמנים פחות טובים חשוב להגיע לתערוכות בגלל הערך המוסף שלהן. התערוכות מאפשרות יצירת קשרים עם קניינים וגופים עסקיים ולקבל תמונת מצב על השווקים השונים.