התאוששות בענף היהלומים ההודי

התאוששות בענף היהלומים ההודי

בחצי השנה האחרונה התמודדה תעשיית היהלומים ההודית עם השלכות המיתון הגלובלי. לאחרונה ניכרת מגמת התאוששות בענף. בתוך כך, נערכת התעשייה ההודית להתמודדות מול ענף היהלומים המתחזק של השכנה הסינית.
מגמה חיובית נרשמת בחודשים האחרונים בתעשיית היהלומים ההודית. התעשייה בסוראט החלה לאחרונה לשוב ולגייס כוח אדם מיומן. נראה כי העלייה העקבית שנרשמה בהיקף הפעילות העסקית בחודשיים האחרונים גורמת לאופטימיות זהירה. מקורות בתעשייה מוסרים כי נראה שהענף מתאושש. על פי נתונים עדכניים היקף המסחר גדל ב-10% עד 15% בחודשיים האחרונים.

לאחר תקופה ארוכה של פיטורים, בה איבדו כ-400,000 איש את מקום עבודתם, היקפי העבודה בענף היהלומים ההודי  גדלים ואיתם הצורך במומחים. בחברות היהלומים הגדולות החלה מסתמנת מגמת התרחבות. על פי דיווחים בתקשורת החלו חברות גדולות העוסקות ביהלומים לערוך ראיונות עם סטודנטים במכון היהלומים ההודי (IDI).

עם זאת, נראה כי התעשייה ההודית אינה יכולה עדיין לנוח על זרי הדפנה. חלקה של הודו בתעשיית עיבוד היהלומים עומד כיום על 57%. דו"ח עדכני צופה כי עד שנת  2015 חלקה של סין בתעשיית עיבוד היהלומים יגדל ל-21.3%, בעוד שחלקה של הודו יקטן ל- 49%.

ממשלת סין עושה ככל יכולתה בכדי  לעודד את תעשיית היהלומים הסינית. בשנת 2006 ביטלה הממשלה את המע"מ על יבוא יהלומי גלם והורידה את שיעור המע"מ על יהלומים מלוטשים מיובאים ל- 4%. התעשייה הסינית נחשבת לאיכותית באופן יחסי ולבעלת עלויות עבודה נמוכות. גורמים אלו, בנוסף לגידול בשוק הסיני המקומי מדאיגים רבים בענף היהלומים ההודי.

עם זאת, התעשייה ההודית רושמת לזכותה שני יתרונות מהותיים  -  עלות העבודה בהודו זולה באופן משמעותי בהשוואה לעלות העובדה בסין. בנוסף, בהשוואה לתעשיית העיבוד הצעירה יחסית בסין,להודים מסורת ארוכה וניסיון רב בעיבוד יהלומים.