יוסף פפו: "דור ההמשך יצעיד אותנו לעתיד"

יוסף פפו: "דור ההמשך יצעיד אותנו לעתיד"

יוסף פפו, מוכר היטב לכל חברי הבורסה כ- פפו.  כחבר הנהלה הוא מפנה את כל כוחותיו לקידום הדור הצעיר. בראיון לאתר האינטרנט של הבורסה הוא אומר: "אני עובד בשביל דור ההמשך. הם העתיד שלנו".
יוסף פפו, בן 65
חבר בורסה מזה כ-29 שנה. 
יוסף פפו הגיע לבורסה כמעט במקרה. אחרי שנים של עבודה בעסק של אביו ז"ל, הוא החליט לנסות להשתלב בעולם היהלומים. הוא למד חיתוך מרקיזה אצל ישראל רוזמן ועד מהרה הפך למומחה שמלמד אחרים.
הוא מייצר באופן עצמאי מאז 1967. החברה בראשה עומד יוסף פפו פעילה בארה"ב, בלגיה, סין ורוסיה. בשנים האחרונות הצטרפו שלושת בניו לעסק המשפחתי.
משנת 1998 מכהן כחבר הנהלה וחבר בועדותיה.
יוסף פפו הוא דירקטור בהתאחדות תעשייני היהלומים.
 

נשיא הבורסה מינה אותך לשמש כיו"ר ועדת תעשייה ודור המשך – מהן תוכניותיך לקדנציה הזו?
 
הקדנציה הזו מהווה תקופה קריטית עבור ענף היהלומים העולמי והענף בישראל. מאז תחילת המשבר ולאורך החודשים האחרונים הנהלת הבורסה פעלה ללא הפסקה על מנת ליצב את השוק ועד כה נעשתה עבודה טובה. ההנהלה החדשה תמשיך בדרך הזו ותפעל בכל דרך על מנת שהיהלומנים הישראלים יצאו מחוזקים מהתקופה הזו. אני, כיושב ראש ועדת תעשייה ודור המשך, רואה את התעשייה כבסיס לזינוק של ישראל בתקופה שלאחר המשבר.

אז התעשייה היא שם המשחק על מנת לצאת מהמשבר?
 
בהחלט. לתעשייה יש ערך מוסף חשוב מאד בתשובה לשאלה – איך נצא מהתקופה הזו. רבים מאיתנו מבינים כבר היום שכאשר המשבר יסתיים אנחנו נתחרה בהודים ובבלגים וכדי לקדם את המיקום של ענף היהלומים הישראלי בתחרות הזו אנחנו חייבים להחזיר לכאן את התעשייה. אנחנו מאוד ממוקדים בשיווק של היהלום בימים אלו. זה חשוב ונכון.  זו אסטרטגיה נכונה ואני מחזק את ידי היוזמים והפועלים בנושא, אבל אני חושב שהתעשיה והחזרתה לישראל היא התשתית של הפעילות שלנו בבורסה.


כיצד אתה מתכוון לפעול בנושא?
 
בראש ובראשונה אנחנו חייבים להשען על הפעילות שכבר נעשתה בכדי לקדם את החזרת התעשייה לישראל. אנחנו עורכים בימים אלו בדיקה של הפעילות שנעשתה בתחום. בהמשך לבדיקה הזו הוועדה תשב ותגבש סדר יום שיסייע לקידום הפעילות הזו. הוועדה מורכבת מאנשים טובים ואנחנו נגייס את כל הכוחות בכדי להמשיך ולקדם את הנושא.

מניסיונך העשיר כיצרן, איך אתה רואה את נקודת הזינוק של ישראל לאחר תום המשבר?
 
אני יצרן בנשמתי. במשך שנים ניהלתי מפעלים שהעסיקו עשרות עובדים. אני מאמין בייצור הישראלי ואני חושב שאם נשתמש בכוחות שיש לנו – באנשים המצוינים שעובדים בתעשייה, בידע, במסורת וביכולות הטכנולוגיות, אנחנו נוכל להמשיך להוביל את הענף כולו לאחר שנצא מהמשבר הזה.
 
הוועדה שאתה עומד בראשה ממונה גם על דור ההמשך בבורסה, כיצד תקדם את הפעילות של הדור הצעיר בעיקר לאור התקופה והאתגרים שהיא מציבה?
 
עוד לפני שהתחלנו בפעילות השוטפת, פעלתי כדי לחזק את הוועדה באופן משמעותי. בקדנציה הזו, קורה אירוע משמעותי ביחס לוועדת דור המשך ואנחנו מאחדים את ועדות דור המשך של ההתאחדות ושל הבורסה.  מכיוון שאני מכהן כיו"ר ועדת דור המשך בהתאחדות תעשייני היהלומים, וכיו"ר ועדת תעשיה ודור המשך בהנהלת הבורסה, שוחחתי עם שני הנשיאים, אבי פז ומוטי גנץ והדגשתי בפניהם את חשיבות שילוב המשאבים למען הדור הצעיר. האיחוד הוא לא עניין בירוקרטי בלבד אלא עניין מהותי. הסברתי את עמדתי ולשמחתי הנשיאים הסכימו מיד לאחד את  הוועדות. האיחוד בין הוועדות יוצר מצב שבו כל הענף פועל כגוף אחד לקידום דור ההמשך. לדעתי, האיחוד הזה יאפשר לנו לפעול בצורה רצינית יותר ולתרום לדור ההמשך הרבה יותר.
 
כאב לשלושה ילדים שגם הם חלק מהענף, מהן הפעילויות המתוכננות לוועדה לקדנציה הזו?
 
אני עובד בשביל דור ההמשך ומתכוון להשקיע את כל כולי בעשיה הזו. הילדים שלי עובדים פה. הם והחברים שלהם הם חלק ממשפחת הבורסה. אנחנו חייבים לתמוך בהם ולקדם אותם ככל האפשר בכדי שישארו וישגשגו בבורסה.

הילדים האלו הם עולם ומלואו. בדור שלי מעטים למדו ורכשו השכלה גבוהה. דור ההמשך מגיע לבורסה עם רקע של השכלה, כולם מלומדים ועם ראש פתוח. אני מאמין שאם נתמוך בהם בתחילת דרכם הם יהיו אלו שיצעידו אותנו לעתיד.

מה בנוגע למימון? זו סוגיה חשובה ביותר עבור הדור הצעיר
 
בהחלט, סוגיה חשובה שאנחנו נעשה הכל על מנת לתת לה מענה הולם. אנחנו נמצאים בתקופה מאתגרת מאד מבחינה פיננסית עבור כל החברים בענף. עבור חלק מהצעירים שמגיעים לפעמים ללא גב חזק מספיק או שאין להם ניסיון מקצועי ועסקי, מדובר בתקופה מורכבת אפילו יותר. אנחנו ננסה לקדם הסדרי מימון עם הבנקים עבור דור ההמשך על בסיס ערבויות מינימליות. אנחנו ניקח על עצמנו לשבת ולהדבר עם הבנקים בנושא. חשוב לעשות כל מה שאפשר כדי לסייע לדור הצעיר ולדחוף אותו קדימה.

מה בנוגע למעורבות של דור ההמשך בפעילות הועדה?
 
זה נושא חשוב מאד. מאחר ודור ההמשך הוא המטרה שלנו אז חשוב מאד שנשמע מה יש לו להגיד. זו הסיבה שבגללה לקחנו על עצמנו בקדנציה הנוכחית לקיים כנס של דור ההמשך.  בכנס הזה נחלק את חברי דור ההמשך לקבוצות עבודה ונגבש ביחד איתם תוכנית שתכלול פירוט מדוייק של מה שנדרש לצעירים כדי להצליח לפי דעתם של בני דור ההמשך עצמם. קבוצות העבודה האלה יפעלו מול ראשי קבוצה שיעבדו ישירות מול הוועדה. פעילות מסודרת כזו של הועדה בשיתוף פעולה עם בני דור ההמשך,  היא מה שאנחנו צריכים לעשות כדי לקדם אותם.

ברמה המקצועית, אנחנו כמובן נמשיך להציע קורסים והשתלמויות לדור הצעיר. אנחנו לא נסתפק בקורסים הקיימים ונרחיב את מאגר ההשתלמויות המוצעות לחברים.

בפגישה עם גארת' פני וורדה שיין שהתקיימה לפני כחודש בבורסה התייחסת לכך שלחלק מהסוחרים יש קושי להשיג גלם. מה אתם מתכוונים לעשות בנושא הזה ?

הדברים רלבנטיים לשני הנושאים המרכזיים בהם מטפלת הוועדה שאני עומד בראשה – תעשייה ודור ההמשך. אני אפעל במהלך הקדנציה כדי לקדם תוכנית שתקל על מי שאינם בעלי סייטים לרכוש גלם. במסגרת זו אנחנו נקדם הידברות עם דיאמדל, אלרוסה, האבר בכדי להביא גלם גם לסוחרים צעירים ולסוחרים מסדר גודל קטן יותר.

מה באשר לפעילות הציבורית של דור ההמשך?
חשוב מאוד לפעול כדי להבטיח שיהיה לנו דור המשך פעיל ומקצועי ברמה העסקית וברמת הפעילות הציבורית. הצעירים הם דור המשך במלוא מובן המילה. בבוא היום הם יקחו על עצמם את הובלת הבורסה. בראשה אנחנו מתכוונים לפעול כדי לקדם כניסה של בני דור ההמשך לוועדות כמשקיפים ובמקביל נבצע גם חניכה של פעילי ציבור צעירים. צריך לזכור שהצעירים של היום אמנם מגיעים עם השכלה, אבל לחברים הוותיקים יש יותר ניסיון עסקי וציבורי. השילוב בין השניים יצמיח לנו דור המשך למופת.

כאחד מותיקי הבורסה, איך אתה רואה את היציאה של ענף היהלומים הישראלי מהתקופה הזו?
כמי שנמצא בענף כל כך הרבה שנים, עברתי כבר כמה משברים. נכון, זה משבר קשה, אבל אנחנו לא יצרנו אותו ואני מאמין שאם נמשיך לפעול בקור רוח ותוך הסתכלות מפוקחת אל העתיד אנחנו נצא מהמשבר מהתקופה הזו  מחוזקים. בדיוק בגלל זה אני חושב שההשקעה שלנו צריכה להיות בחיזוק התעשייה, בעדכון הטכנולוגיה ובצעירים. שלושת המרכיבים האלו מבטיחים ניצחון בטווח הרחוק.