תלתליו של מייקל ג'קסון יהפכו ליהלומים

תלתליו של מייקל ג'קסון יהפכו ליהלומים

פרק נוסף בסאגה סביב מותו של אליל הפופ מייקל ג'קסון. חברה אמריקאית המתמחה בהפיכת חומרי גוף אנושיים ליהלומים טוענת שתהפוך את שערו של ג'קסון ליהלומים.
מותו של מייקל ג'קסון בחודש שעבר הצית מחדש את תעשיית המזכרות הקשורות בו. נראה כי גם לענף היהלומים יש נציגות בטרנד ההנצחה של ג'קסון.  LifeGem, חברה אמריקאית העוסקת בשימור זכרם הפיזי של בני אדם על ידי הפיכתם ליהלומים, טוענת כי רכשה תלתלים משערו של ג'קסון וכי היא מתעתדת להפוך את התלתלים ליהלומים. 

לדברי החברה, התלתלים שנרכשו נתלשו משערו של ג'קסון במהלך הפירסומת לפפסי בה השתתף בשנת 1984. במהלך צילומי הפרסומת עלה שערו של הזמר באש כתוצאה מתקלה טכנית.

לדברי בכירים בחברה, השיער יהפוך ליהלומים ומעריציו של ג'קסון יוכלו לשאת עימם מזכרת מהד.נ.א של אליל הפופ. בנקודה זמן זו, עדיין לא ברור כמה יהלומים יוכלו להיות מופקים מן התלתלים שנמצאים בבעלות החברה. בהודעת החברה נמסר כי מדובר במהדורה מוגבלת של יהלומים וכי היא מצפה לעניין רב מן הקהל.

הטכנולוגיה באמצעותה מתבצע תהליך ההמרה חושפת את הפחמן המצוי בחומר הביולוגי (למשל, שיער) ללחצים עצומים ומשחזרת באמצעותם את הטמפרטורות והלחצים בהם נוצרים יהלומים בטבע. טווח המחירים אותו דורשת החברה עבור יהלום שכזה נע בין 2,500 ליש"ט ל- 15,000 ליש"ט. ניתן להניח כי המחיר שיגבה עבור יהלומי-ג'קסון יהיה גבוה הרבה יותר.

את שיערו של ג'קסון העביר לחברת LifeGem אספן השיער ג'ון רזניקוף. רזניקוף מתמחה באיסוף שיער של מפורסמים ומחזיק ברשותו גם תלתלים משערם של הנשיא האמריקאי אברהם לינקולן, השחקנית מרלין מונרו ואחרים. זוהי הפעם השנייה בה חברת LifeGem ורזניקוף משתפים פעולה. בעבר העביר רזניקוף לחברה תלתלים משיערו של המלחין הקלאסי לודוויג ואן בטהובן בכדי שתהפוך אותם ליהלומים.